Vlieland Vlieland
Stemmengeschuifel Stemmengeschuifel
Langs de Amstel Langs de Amstel
Hoorn Hoorn
Steenklank Steenklank
Grachten Grachten
Oostelijk Havengebied Oostelijk Havengebied
Over het IJ Over het IJ
Nieuwmarktbuurt Nieuwmarktbuurt
Staatsliedenbuurt Staatsliedenbuurt
Zeeheldenbuurt Zeeheldenbuurt
Amsterdam-Noord Amsterdam-Noord
Zuidas Zuidas
IJburg IJburg
Weesp Weesp
Osdorp Osdorp

Soundtrackcity nodigt je uit om de stad te voet opnieuw te ontdekken terwijl je luistert naar een soundtrack die speciaal voor de route is gemaakt door kunstenaars. Geen audiotours maar geluidswandelingen. De wandelingen volgen routes door verschillende delen van de stad en vertellen ieder een eigen verhaal over heden, verleden en toekomst van het gebied, gebaseerd op verhalen en ervaringen van bewoners. Wandel mee en laat je in vervoering brengen door de unieke audio mix van stemmen, geluiden en muziek.

Wat is nieuw?
Soundtrackcity biedt 23 geluidswandelingen aan in en rond Amsterdam, Rotterdam en Istanbul. Meer wandelingen zijn op komst. Op de hoogte blijven? Klik op de blauwe knop hiernaast en abonneer je op de nieuwsbrief van Soundtrackcity.

Hoe doe je mee?

Met een mp3-speler en koptelefoon maak je een wandeling van ongeveer 60 minuten. Onderweg luister je naar een op de route toegesneden mix van stadsverhalen, omgevingsgeluid, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde soundscape.

Je kunt wandelen wanneer het je uitkomt. En je bepaalt zelf of en wanneer je even pauzeert en hoe lang je er over doet.

Hoe kom je er aan?
Je hebt diverse mogelijkheden:
1. Ga op stap met de Soundtrackcity app iPhone of Android.
2. Wandel met ons mee. Reserveer voor een van onze groepswandelingen op de agenda. Geheel verzorgd, inclusief iPod en koptelefoon. Onder begeleiding van een Soundtrackcity gids. Onder ‘Nieuws’ vind je de groepswandelingen die gepland staan.
3. Huur een luisterset. Voor tien wandelingen kun je op het startpunt Soundtrackcity luistersets huren om gelijk van start te gaan. Waar zijn de sets te huur?

Een eigen wandeling boeken?
Ja dat kan. De wandelingen zijn heel geschikt en geliefd als bedrijfsuitjes, familiedagen of andere groepsuitjes. Je kunt bij ons wandelingen boeken voor groepen vanaf 15 personen. Soundtrackcity zorgt voor iPods, koptelefoons, begeleiding op de wandeling en desgewenst voor een inleiding, nagesprek of begeleidend programma. Op veler verzoek bieden wij nu ook geheel verzorgde uitjes, inclusief een hapje en een drankje en een op uw wensen toegepast programma. Informeer naar ons groepsaanbod.

Wat staat er op de agenda

Soundtrackcity organiseert ook dit jaar een serie geluidswandelingen vanuit verschillende OBA vestigingen in Amsterdam. De eerstvolgende wandeling is 25 november vanuit OBA Javaplein. Meer informatie en reserveren

Nieuwsbrief

Klik op de blauwe knop hieronder om onze nieuwsbrief te ontvangen.
De nieuwsbrief verschijnt maandelijks tot tweemaandelijks. De laatste nieuwsbrief is hier.

Soundtrackcity

Download

appkaart-website

Soundtrackcity biedt 24 wandelingen aan in Amsterdam, Rotterdam, Hoorn, Weesp en Istanbul. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn gemaakt door steeds weer verschillende kunstenaars.

Van de meeste wandelingen zijn de soundtracks inclusief routekaartje tegen betaling van 10 euro te downloaden in de webwinkel van Soundtrackcity. Of, gemakkelijker en goedkoper, ga op stap met de Soundtrackcity app. In de app kosten de wandeling circa 5 euro.

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Bij Soundtrackcity is elke dag veel te doen. Voor onze afwisselende werkzaamheden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons komen helpen op ons fijne kantoor in het Oostelijk Havengebied.
Kom er gezellig bij. Belangstelling? Bel ons op 020 4199886

Lees verder

Walking Seminar in de Bijlmer over geluid als erfgoed

Michiel verzorgde in januari een Walking Seminar voor een groep gemotiveerde studenten MA Museology van de Reinwardt Academie. De wandeling voerde door een interessant deel van de de Bijlmer met een roerige recente geschiedenis. Het onderwerp van de seminar was hoe je klinkend erfgoed in de publieke ruimte kunt inzetten. De identiteit van en plek […]

Lees verder

nieuw in 2017

Soundtrackcity start januari 2017 met Sonic West, een meerjarig, buurtgericht project in en rond De Hallen in Amsterdam West. Sonic West heeft een eigen subdomein waar de voortgang en de resultaten van het project worden gepresenteerd en waar iedereen geluiden kan insturen. Mayke Haringhuizen blogt regelmatig over de ontwikkelingen rond Sonic West. Haar blog is […]

Lees verder
Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl