Vlieland Vlieland
Stemmengeschuifel Stemmengeschuifel
Langs de Amstel Langs de Amstel
Hoorn Hoorn
Steenklank Steenklank
Grachten Grachten
Oostelijk Havengebied Oostelijk Havengebied
Over het IJ Over het IJ
Deep Down Deep Down
Nieuwmarktbuurt Nieuwmarktbuurt
Staatsliedenbuurt Staatsliedenbuurt
Zeeheldenbuurt Zeeheldenbuurt
Amsterdam-Noord Amsterdam-Noord
Zuidas Zuidas
IJburg IJburg
Weesp Weesp
Osdorp Osdorp

Soundtrackcity nodigt je uit om de stad te voet opnieuw te ontdekken terwijl je luistert naar een soundtrack die speciaal voor de route is gemaakt door kunstenaars. Geen audiotours maar geluidswandelingen. De wandelingen volgen routes door verschillende delen van de stad en vertellen ieder een eigen verhaal over heden, verleden en toekomst van het gebied, gebaseerd op verhalen en ervaringen van bewoners. Wandel mee en laat je in vervoering brengen door de unieke audio mix van stemmen, geluiden en muziek.

Wat is nieuw?
Soundtrackcity biedt 24 geluidswandelingen aan in en rond Amsterdam, Rotterdam, Istanbul en elders. Meer wandelingen zijn op komst. Op de hoogte blijven? Klik op de blauwe knop en abonneer je op de nieuwsbrief van Soundtrackcity.

Hoe doe je mee?

Met een mp3-speler en koptelefoon maak je een wandeling van ongeveer 60 minuten. Onderweg luister je naar een op de route toegesneden mix van stadsverhalen, omgevingsgeluid, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde soundscape.

Je kunt wandelen wanneer het je uitkomt. En je bepaalt zelf of en wanneer je even pauzeert en hoe lang je er over doet.

Hoe kom je er aan?
Je hebt diverse mogelijkheden:
1. Ga op stap met de Soundtrackcity app iPhone of Android.
2. Wandel met ons mee. Reserveer voor een van onze groepswandelingen op de agenda. Geheel verzorgd, inclusief iPod en koptelefoon. Onder begeleiding van een Soundtrackcity gids. Onder ‘Nieuws’ vind je de groepswandelingen die gepland staan.
3. Huur een luisterset. Voor tien wandelingen kun je op het startpunt Soundtrackcity luistersets huren om gelijk van start te gaan. Waar zijn de sets te huur?

Een eigen wandeling boeken?
Ja dat kan. De wandelingen zijn heel geschikt en geliefd als bedrijfsuitjes, familiedagen of andere groepsuitjes. Je kunt bij ons wandelingen boeken voor groepen vanaf 15 personen. Soundtrackcity zorgt voor iPods, koptelefoons, begeleiding op de wandeling en desgewenst voor een inleiding, nagesprek of begeleidend programma. Op veler verzoek bieden wij nu ook geheel verzorgde uitjes, inclusief een hapje en een drankje en een op uw wensen toegepast programma. Informeer naar ons groepsaanbod.

Wat staat er op de agenda

Soundtrackcity organiseert ook dit jaar weer diverse geluidswandelingen, luisterwandelingen, workshops en uitjes voor specifieke doelgroepen. Kijk bij nieuws voor de eerstvolgende activiteiten of boek een special op een door jou gewenste datum.

Download

appkaart-website

Soundtrackcity biedt 24 wandelingen aan in Amsterdam, Rotterdam, Hoorn, Weesp en Istanbul. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn gemaakt door steeds weer verschillende kunstenaars.

Van de meeste wandelingen zijn de soundtracks inclusief routekaartje tegen betaling van 10 euro te downloaden in de webwinkel van Soundtrackcity. Of, gemakkelijker en goedkoper, ga op stap met de Soundtrackcity app. In de app kosten de wandeling circa 5 euro.

nieuwe website Urban Sound Lab

Soundtrackcity ontwikkelt momenteel een nieuw project met de bewoners van Amsterdam Zuid: Urban Sound Lab. Wil je hier meer van weten, kijk dan eens op de website die we speciaal voor Urban Sound Lab hebben ingericht.
#UrbanSoundLab Soundtrackcity

Lees verder

Urban Sound Luister-lab

Datum: 21 & 28 juni 2018 Tijd: 18.30 – 20.30 uur Locatie: ergens in De Pijp Let op: Dit is een pilot evenement Soundtrackcity ontwikkelt momenteel iets nieuws; Urban Sound Luister-Labs. Tijdens deze Urban Sound Luister-Labs leer je om met andere oren naar jouw omgeving te luisteren. In de eerste workshop ga je onder begeleiding […]

Lees verder

Op zoek naar verstilling in de stad

Datum: 16 juni 2018 Tijd: 14.00 – 16.30 uur Locatie: Oranjekerk kapel, Tweede van der Helststraat 1-3 Op zaterdag 16 juni organiseert Soundtrackcity een Open Inloop in de kapel van de Oranjekerk. Met een routekaartje en een aantal vragen wordt je op pad gestuurd om individueel een luistertocht door de buurt te maken. Deze tocht […]

Lees verder
Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl