19 April 2018

Terug naar boven

Foto-expositie Geluid in Beeld

Soundtrackcity zet samen met de bewoners van Amsterdam-West alle buurtgeluiden op de kaart. Bij Sonic West gaat het niet alleen om de geluiden op zich, maar ook om: Waar in de buurt klinken welke geluiden? Hoe verbinden geluiden mensen met hun omgeving? Wat betekenen geluiden voor degene die ze hoort? En vooral: Wie hoort de geluiden? Iedereen luistert op een andere manier naar de buurt.

Fotograaf Michiel Landweerd en de ‘Sonic reporters’ van Soundtrackcity hebben een aantal bekende en minder bekende mensen uit Amsterdam West in geluid en beeld geportretteerd.

De fotoexpositie is vanaf zaterdag 21 April te zien in OBA De Hallen. Door koptelefoons die bij de foto’s hangen vertellen de bewoners wat ze hebben gehoord en welke betekenis de geluiden voor hen hebben. Maak kennis met Christina, Bert, Evo, Paul, Nenad & Aridan en Annelijn. Ze reflecteren op vragen als: ‘Van wie is deze stad?’ ‘Waardoor voel ik mij verbonden met mijn omgeving?’ of ‘Hoe wil ik dat mijn buurt klinkt in de toekomst?’

Opening
Zaterdag 21 april, 17.00 uur
OBA De Hallen, Amsterdam
Expositie gratis te bezoeken tijdens openingstijden
Nog tot 10 juni 2018

16 March 2018

Terug naar boven

Luisterwandeling Groen Gemaal Sarphatipark

Kom naar de seizoensopening van Urban Sound Lab op vrijdag 23 maart om 16.00 uur in het Groen Gemaal, Sarphatipark.
We doen dan o.m. een luisterwandeling door het park.
Schrijf je in met een mailtje naar luisterwandeling@soundtrackcity.nl

Samen met het Groen Gemaal organiseert Soundtrackcity op vrijdagmiddag 23 maart een luisterwandeling door het Sarphatipark. Onder leiding van geluidskunstenaar Max van der Wal ga je op luister-expeditie door het park. We stellen ons open voor de geluiden van het park en de stad eromheen. Geluiden die ons dagelijks overspoelen en waarvoor we ons gewoonlijk afsluiten.

Voor aanvang van de wandeling kun je kiezen uit een aantal eenvoudige luisteroefeningen voor onderweg, die gericht zijn op het bewust waarnemen van de omgeving. We sluiten de wandeling af met een kop warme chocolademelk in de tuin van het Groen Gemaal.

Woon jij in de Pijp? Kom je regelmatig in het Sarphatipark? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan met ons mee luisteren en leer het park op een andere manier kennen.

16 March 2018

Terug naar boven

Sluit je aan bij Urban Sound Lab

UrbanSoundLab
Hoe klinkt het bij jou voor de deur?
Hoor je ronkende auto’s, een rinkelende tram, toeterende scooters, ruisende populieren in de wind, fluitende vogels, vliegtuigen, voetballende kinderen of iets heel anders? Wat betekenen al die geluiden voor jou, of voor de stad? Waar zijn jouw ‘stille plekken’?
Waar klinkt het lekker en waar minder?
Kun je de stad ook stemmen of harder of zachter maken?

Sluit je aan bij Urban Sound Lab en ga samen met ons op onderzoek. Urban Sound Lab is de rondreizende werkplaats van Soundtrackcity waar je samen met andere bewoners stadsgeluiden in kaart brengt, opneemt en bespreekt onder begeleiding van componisten, schrijvers en geluidskunstenaars. Een wereldprimeur in Amsterdam Zuid. Ga mee op ontdekkingstocht door de geluidsruimte van Zuid!

Er staan bijzondere activiteiten op stapel waaraan je kunt deelnemen, zoals luisterexcursies, workshops, opnamesessies en radioshows. Je kunt samen met geluidskunstenaars en schrijvers aan de slag met het verhaal achter jouw geluid. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd op www.urbansoundlab.nl

Ben je benieuwd en wil je een keer kennis maken? Kom naar de seizoensopening van Urban Sound Lab op vrijdag 23 maart om 16.00 uur in het Groen Gemaal, Sarphatipark. We doen dan o.m. een luisterwandeling door het park.
Schrijf je in met een mailtje naar luisterwandeling@soundtrackcity.nl

Urban Sound Lab wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Zuid.

12 March 2018

Terug naar boven

Expositie GELUID ALS STADMAKER

GeluidalsStadmaker SoundtrackcityOp donderdag 15 maart 2018 om 17:00 uur is de opening van de expositie: “GELUID ALS STADMAKER” in wijkcentrum d’ Oude Stad. Iedereen is van harte welkom. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. Soundtrackcity organiseert deze expositie i.s.m. Wijkcentrum d’ Oude Stad om de resultaten van haar onderzoekproject ‘Crowdsourcing Mr. Visserplein’ te presenteren aan de buurt.

Soundtrackcity onderzoekt samen met een groep van 20 betrokken Amsterdammers rond het Mr. Visserplein en het Centre for Urban Studies (CUS) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hoe stadsgeluid een positieve bijdrage kan leveren aan het verblijfsklimaat van de stad.

GELUID ALS STADMAKER
donderdag 15 maart 2018 om 17:00 uur
locatie: Wijkcentrum d’ Oude Stad
Nieuwe Doelenstraat 55
1012 CP Amsterdam

www.oudestadt.nl/expositie-geluid-als-stadmaker

23 January 2018

Terug naar boven

Voorpresentatie Amsterdam Urban Sound Opera

UrbanSoundOpera eerste scene in Ostade Adam
Soundtrackcity werkt al een enige tijd aan het plan voor Amsterdam Urban Sound Opera, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op fieldrecordings en geluidservaringen van stadsbewoners. De voorstelling is in ontwikkeling en gaat, als alles volgens plan verloopt, najaar 2018 in première in het nieuwe theater van Ostade A’dam in Amsterdam Zuid.

Een eerste scène, een proof of concept, wordt 25 januari in het huidige theater van Ostade A’dam getoond tijdens de opening van de Muziektheaterdagen.

Amsterdammers in Amsterdam Zuid die een bijdrage willen leveren aan de uiteindelijke voorstelling kunnen zich nog steeds aanmelden voor ons Urban Sound Lab. NB. In het Lab zijn nog veel meer spannende dingen te doen.

De voorpresentatie van Amsterdam Urban Sound Opera is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Zuid.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl