01 October 2017

Terug naar boven

18 oktober Geluid als Stadmaker

Op woensdag 18 oktober organiseert Soundtrackcity in samenwerking met het Centre for Urban Studies (Universiteit van Amsterdam) en de Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een hands on seminar over geluid als stadmaker.
Hoe ontwerp je een plek die goed klinkt? Of: Hoe kan geluid een positieve bijdrage leveren aan het verblijfsklimaat in de stad?

Tijdens dit event worden de resultaten gepresenteerd van het project ‘Crowdsourcing Mr Visserplein’

Sprekers uit binnen- en buitenland geven vanuit verschillende invalshoeken een toelichting op het project en gaan in discussie over hoe de resultaten kunnen bijdragen aan een nieuwe stedenbouwkundige praktijk. Bewoners en stakeholders rond het plein spreken over hun auditieve ervaringen op het plein en hoe deze ervaringen het gebruik van het plein bepalen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, architecten, stedenbouwkundigen, wetenschappers, ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en iedereen die betrokken is bij het creƫren van een gezond en levendig stedelijk verblijfsklimaat, in het bijzonder in Amsterdam.

Deelname aan dit event is op uitnodiging. Wil je een uitnodiging voor dit event ontvangen? Stuur je mailadres naar: desk@soundtrackcity.nl Er is gelimiteerd plaats.

Geluid als stadmaker wordt mede mogelijk gemaakt door: Universiteit van Amsterdam, Reinwardt Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Gemeente Amsterdam, Amsterdammers, Maak je Stad!

23 September 2017

Terug naar boven

Vlieland is een tweede geluidswandeling rijker

Soundtrackcity VlielandWe hebben net als in 2016 ook dit jaar weer een fantastische geluidswandeling ontwikkeld in samenwerking met het festival Into The Great Wide Open. Sonic Fields Vlieland van Francisco Lopez is extra bijzonder want deze wandeling strekt zich uit over het gehele eiland.

Duurzame Wandeling

Deze wandeling is duurzaam en blijft na het festival op Vlieland, net als de wandeling Deep Down uit 2016 die je ook het hele jaar door kunt wandelen/ beluisteren.

Hoogste punt van Vlieland

Leuk detail: Waar Deep Down eindigt begint Sonic Fields, op het hoogste punt van het eiland!

16 September 2017

Terug naar boven

Op zoek naar geluid als immaterieel erfgoed in Zuidoost

16 september 2017 gingen we met 21 mensen op zoek naar geluid in Amsterdam Zuidoost als immaterieel erfgoed. Welke geluiden zijn te horen in Zuidoost die het behouden waard zijn? Welke geluiden zijn inmiddels verdwenen? Welke geluiden die nu klinken zullen we gaan missen als ze er in de toekomst niet meer zijn?

We bezochten vijf locaties in de Bijlmer met een bijzondere akoestiek, zoals het monument voor de Bijlmerramp en de flat Kleiburg, een klassieke Bijlmerflat die dankzij een internationaal prijswinnende renovatie is gered van de sloop, de dagmarkt onder Metrohalte Kraaiennest en het Anton de Komplein.

Na afloop konden de deelnemers aansluiten bij Gespreksstof in OBA Bijlmerplein, een literair evenement met bekende en onbekende Amsterdammers die hun verhalen en emoties deelden over de Bijlmervliegramp die 25 jaar geleden plaatsvond.

03 August 2017

Terug naar boven

Soundtrackcity geselecteerd voor ontwikkeltraject van Gemeente Amsterdam

Soundtrackcity is als een van achttien maatschappelijke initiatiefnemers geselecteerd door de Gemeente Amsterdam voor een ontwikkeltraject binnen het thema Gezonde Stad van Amsterdammers, Maak je Stad! Amsterdammers, Maak je Stad! komt voort uit de verkiezing van Amsterdam tot meest innovatieve stad van Europa door de Europese Commissie.

We zijn trots, de concurrentie was stevig; in totaal hebben zich 475 initiatieven ingeschreven voor een ontwikkeltraject. Soundtrackcity schreef in met het project Crowdsourcing Mr. Visserplein. Aan het traject is financiƫle ondersteuning verbonden, waardoor we ons project naar een hoger plan kunnen tillen.

Ontwikkeltraject

Binnen Amsterdammers, Maak je Stad! wil Soundtrackcity verkennen hoe je de thematiek; geluid als fundamenteel aspekt binnen het ontwerpproces van de publieke ruimte, onder de aandacht brengt op beleidsniveau binnen de gemeente Amsterdam, ook al is daar vanuit de gemeente geen concrete opdracht toe. Hoe genereert Soudtrackcity de nodige interesse en partnerschappen zodat het onderwerp geluid in de stad meer aandacht krijgt van beleidsmakers en stadsontwikkelaars? Binnen het ontwikkeltraject wil Soundtrackcity haar communicatie naar een hoger plan tillen. Daarbij wordt ingezien dat ze niet alleen zelf het hele verhaal hoeft te vertellen. Er zijn ambassadeurs nodig.

20 July 2017

Terug naar boven

Gratis zomervakantie buurtexpedities in Amsterdam

buurtexpedities moccaIn de zomervakantie organiseert Soundtrackcity weer een aantal buurtexpedities in samenwerking met Mocca. De buurtexpedities zijn geluidswandelingen voor ouders en kinderen, verspreid over Amsterdam. Net als in de afgelopen schoolvakanties zijn de expedities gratis. Alle wandelingen starten om 14:00 en worden begeleid door enthousiaste gidsen van Soundtrackcity.

Ontdek de verborgen verhalen van Amsterdam met geluidsspeler en koptelefoon. Luister naar bijzondere soundtracks, met verhalen van buurtbewoners, verrassende composities, omgevingsgeluiden en stadsverhalen.

Schrijf je snel in en geef aan met hoeveel ouders/kinderen je komt met het aanmeldingsformulier van Mocca. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving van Soundtrackcity.

zondag 23 juli 14:00, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plaatsen zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Startpunt: P. L. Takstraat 2, 1073 KK Amsterdam
Meld je aan

woensdag 26 juli, 14.00 uur
Amsterdam Oost Einde van de Wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen gebouwd werden twintig jaar geleden? Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers en zeemansliedjes.
Startpunt: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Meld je aan

vrijdag 28 juli, 14.00 uur
Amsterdam West Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek
Eva, een meisje van 13, gidst je door Werkgebouw het Veem aan de van Diemenstraat en door de aangrenzende Zeeheldenbuurt. Kunstenaars uit het Veem, oude en nieuwe bewoners van de Zeeheldenbuurt, schippers, architecten, winkeliers en kinderen vertellen over de veranderingen in dit markante stukje Amsterdam aan het IJ.
Startpunt: Werkgebouw Het Veem, Van Diemenstraat 410, 1013 CR Amsterdam
Meld je aan

zondag 30 juli, 14.00 uur
Amsterdam Oost Einde van de Wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen gebouwd werden twintig jaar geleden. Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers en matrozenliederen.
Startpunt: : Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Meld je aan

zondag 20 augustus, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plekken zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Startpunt: P. L. Takstraat 2, 1073 KK Amsterdam
Meld je aan

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl