20 July 2017

Terug naar boven

Gratis zomervakantie buurtexpedities in Amsterdam

buurtexpedities moccaIn de zomervakantie organiseert Soundtrackcity weer een aantal buurtexpedities in samenwerking met Mocca. De buurtexpedities zijn geluidswandelingen voor ouders en kinderen, verspreid over Amsterdam. Net als in de afgelopen schoolvakanties zijn de expedities gratis. Alle wandelingen starten om 14:00 en worden begeleid door enthousiaste gidsen van Soundtrackcity.

Ontdek de verborgen verhalen van Amsterdam met geluidsspeler en koptelefoon. Luister naar bijzondere soundtracks, met verhalen van buurtbewoners, verrassende composities, omgevingsgeluiden en stadsverhalen.

Schrijf je snel in en geef aan met hoeveel ouders/kinderen je komt met het aanmeldingsformulier van Mocca. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving van Soundtrackcity.

zondag 23 juli 14:00, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plaatsen zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Startpunt: P. L. Takstraat 2, 1073 KK Amsterdam
Meld je aan

woensdag 26 juli, 14.00 uur
Amsterdam Oost Einde van de Wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen gebouwd werden twintig jaar geleden? Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers en zeemansliedjes.
Startpunt: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Meld je aan

vrijdag 28 juli, 14.00 uur
Amsterdam West Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek
Eva, een meisje van 13, gidst je door Werkgebouw het Veem aan de van Diemenstraat en door de aangrenzende Zeeheldenbuurt. Kunstenaars uit het Veem, oude en nieuwe bewoners van de Zeeheldenbuurt, schippers, architecten, winkeliers en kinderen vertellen over de veranderingen in dit markante stukje Amsterdam aan het IJ.
Startpunt: Werkgebouw Het Veem, Van Diemenstraat 410, 1013 CR Amsterdam
Meld je aan

zondag 30 juli, 14.00 uur
Amsterdam Oost Einde van de Wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen gebouwd werden twintig jaar geleden. Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers en matrozenliederen.
Startpunt: : Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Meld je aan

zondag 20 augustus, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plekken zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Startpunt: P. L. Takstraat 2, 1073 KK Amsterdam
Meld je aan

03 July 2017

Terug naar boven

World Listening Day Tuesday 18 July 2017

#WLD2016 Parool Soundtrackcity

Soundtrackcity organizes a unique sound walk on the occasion of World Listening Day.

The theme of this year is “Listening to the Ground”

“Sometimes we walk on the ground, sometimes on sidewalks or asphalt, or other surfaces. Can we find ground to walk on and can we listen for the sound or sounds of ground? Are we losing ground? Can we find new ground by listening for it?” — Pauline Oliveros (1932-2016)

The listening walk is outlined in collaboration with Sharon Stewart. Sharon will also accompany us during the walk.

Programme

We will gather at 18.45 at a starting point in Amsterdam West. The walk ends at 20:00 in Leescafé Belcampo. Here we have room to exchange what our listening experiences have been on the way.

Reservation

Reservation is mandatory. Participation is free. Please send an email to info@soundtrackcity.nl with the subject WLD2017. Do not wait too long, there is a lot of interest and the number of participants is limited. After registration, you will receive more information about the starting point and programme of the evening.

Sharon Stewart

Sharon Stewart studied piano at the Utrecht School of the Arts, Faculty of Music, and later completed a Masters in Music Pedagogy at the Royal Conservatoire, the Hague. She has a private piano practice in Arnhem, creates (electroacoustic) sound works and installations, collaborates with various dancers, and serves as Associate Editor of the Journal of Sonic Studies. Sharon became certified in Deep Listening with Pauline Oliveros, IONE and Heloise Gold in 2011 and is currently one of the core teachers for the online Deep Listening certificate program for the Center for Deep Listening, RPI.

12 June 2017

Terug naar boven

Beleef de Amsterdamse School als totaalervaring

Geluidswandeling door De Pijp, woningbezoek en lezing in OBA Cinétol

De Amsterdamse School heeft prachtige architectuur en vormgeving opgeleverd. Maar schoonheid was niet de eerste of enige ambitie van deze architectuurstroming. De opzet was betaalbare woningen van goede kwaliteit te maken voor de ‘lagere klasse’. De architectuur van de Amsterdamse School is exponent van een nieuwe idealistische manier van leven en werken in de vroege jaren ’20 van de vorige eeuw. Een totaalconcept dat nu nog in volle omvang is te bewonderen in de P. L. Takbuurt.

Soundtrackcity neemt je mee door deze buurt langs sporen uit deze idealistische tijd. Via de koptelefoon vertellen buurtbewoners, jong en oud, over wat deze bijzondere buurt nú voor hen betekent.
Onderweg luister je naar geluidswandeling Steenklank van theatermaker Anne Rooschüz en componist Robert van Heumen. Een bijzondere ervaring; de architectuur is gebruikt als partituur. Bouwkundige details worden omgezet in elektronische muziek.
In de rondleiding is ook een bezoek opgenomen van een woning die ontworpen is door de geniale architect Michel de Klerk.

Het programma wordt afgesloten in OBA Cinétol met een lezing over het Plan Zuid van Berlage en de woningbouw van de Amsterdamse School door bouwkundige MaartenJan Hoekstra.

Vrijdag 23 juni 14:00
OBA Cinétol, Tolstraat 160, Amsterdam
Reserveren: 020 6623184 / cinetol@oba.nl
Duur: 2,5 uur; €12,50; met OBA-pas €7,50 incl. koffie/thee
Vol=vol Reserveren vereist i.v.m. beperkt aantal deelnemers

Een samenwerking van Cultuur Cluster Asscher, OBA en Soundtrackcity

Speciale actie; laat je vergezellen door iemand jonger dan 12 jaar en jullie wandelen allebei gratis mee.

14 May 2017

Terug naar boven

Geluidsdokter opent spreekuur in Café Belcampo

geluidsdokter SoundtrackcityWord jij gillend gek van de rolkoffertjes in jouw straat, of juist van de oorverdovende stilte? Kom op zondag 14, maandag 15 mei of dinsdag 16 tussen 12.00 en 15.00 uur op geluidsconsult bij de geluidsdokter van Soundtrackcity. Je herkent hem aan zijn witte doktersjas en stethoscoop.

10 May 2017

Terug naar boven

Workshop OP ZOEK NAAR DE GELUIDEN + GELUIDSVERHALEN VAN DE PIJP

Soundtrackcity jongeren workshop geluid verhalen operaMeld je aan en doe mee!

In 2018 vindt er een bijzondere muziektheatervoorstelling in Amsterdam Zuid plaats. De voorstelling gaat over de geluiden en geluidsverhalen van Amsterdam Zuid en zijn bewoners. De geluiden en verhalen voor de voorstelling verzamelen wij samen met de bewoners van Amsterdam Zuid in workshops op verschillende locaties in de buurt.

De workshops worden gegeven door componisten en schrijvers.
Wil je meedoen aan dit bijzondere project?! Ben je tussen 12 en 21 jaar? Meld je dan aan voor onze workshop. Deelname is gratis. We verheugen ons op je komst.

Waar: OBA Cinétol, Tolstraat 160, 1074 VM Amsterdam
Wanneer: donderdag 15 juni
Tijd: 16:00 tot 17.30 uur
Info/aanmelding: 020 4199886 of info@soundtrackcity.nl

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl