22 February 2017

Terug naar boven

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Soundtrackcity

Bij Soundtrackcity is elke dag veel te doen

Soundtrackcity is op zoek naar vrijwilligers. We zijn druk bezig met het ontwikkelen en opzetten van nieuwe geluidsprojecten. We begeleiden groepswandelingen, verzorgen workshops, luisteren met burgers naar de stad, maken publiciteit en marketing en nog veel meer. Voor onze afwisselende werkzaamheden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons komen helpen op ons fijne kantoor in het Oostelijk Havengebied.

Kom er gezellig bij. Bel ons op 020 4199886

21 February 2017

Terug naar boven

Walking Seminar in de Bijlmer over geluid als erfgoed


Michiel verzorgde in januari een Walking Seminar voor een groep gemotiveerde studenten MA Museology van de Reinwardt Academie.

De wandeling voerde door een interessant deel van de de Bijlmer met een roerige recente geschiedenis. Het onderwerp van de seminar was hoe je klinkend erfgoed in de publieke ruimte kunt inzetten. De identiteit van en plek wordt voor een niet onbelangrijk deel bepaald door hoe deze klinkt en heeft geklonken. Onderweg werden luisteroefeningen uitgevoerd om de studenten bewust te maken van het sonische aspect van de openbare ruimte. Dit beeldverslag is van Hester Dibbits.

28 December 2016

Terug naar boven

nieuw in 2017

Soundtrackcity start januari 2017 met Sonic West, een meerjarig, buurtgericht project in en rond De Hallen in Amsterdam West. Sonic West heeft een eigen subdomein waar de voortgang en de resultaten van het project worden gepresenteerd en waar iedereen geluiden kan insturen. Mayke Haringhuizen blogt regelmatig over de ontwikkelingen rond Sonic West. Haar blog is hier te lezen.

02 December 2016

Terug naar boven

Amsterdam geeft haar geheimen in de kerstvakantie ook aan kinderen prijs

Amsterdamse geheimen voor kinderenbuurtexpedities moccaKerstvakantie in Amsterdam? Dan heb je geluk!! Net als in de zomer- en herfstvakantie kun je binnenkort weer met je ouders gratis op expeditie door de stad. Onze gidsen staan in verschillende buurten voor jullie klaar met koptelefoons. Maak je borst maar nat voor ongehoorde stadsgeheimen en spannende audiobelevenissen!

Wil je met met je kinderen, kleinkinderen, nichten, neven of de kinderen van de buren de stad opnieuw ontdekken? Schrijf je dan nu in voor één of meer van de geluidswandelingen die we in december en januari aanbieden in samenwerking met Mocca Amsterdam.
Op welke dagen trekken we er op uit:

Woensdag 28/12/16 14:00
Amsterdam Oost Het Einde van de Wereld

Woensdag 04/01/17 14:00
Amsterdam Zuid Steenklank

Zaterdag 07/01/17 14:00
Amsterdam Noord De meiden van De Meeuw

Zondag 08/01/17 14:00
Amsterdam Oost Het Einde van de Wereld

Hier kun je meer lezen en inschrijven

12 October 2016

Terug naar boven

Op zoek naar het activisme van de jaren ’80 – fietstocht en geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied

Lloyd Soundwalk Soundtrackcity Einde van de Wereldin-hetzelfde-schuitjeSoundtrackcityVrijdag 25 november 14:00
Vertrekpunt: OBA Javaplein
Duur: 2,5 uur
€ 12,50; OBA-pas € 7,50
Reserveren: 020 4199886 / info@soundtrackcity.nl
Nog enkele plaatsen, vol=vol.

Het Oostelijk Havengebied zoals het er nu bij ligt is het resultaat van roerige debatten en een ingrijpende stedelijke metamorfose. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was hier een drukke zee- en Rijnhaven, in de jaren ’80 was het de vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Na de spraakmakende stadsvernieuwing in de jaren ‘90 is het nu een toonaangevend stuk stad. De buurt is strak ingericht, dicht bebouwd en ligt er opgeruimd bij.

In deze gecombineerde wandeling/fietstocht gaan we op zoek naar sporen, verhalen en opinies van de oorspronkelijke bewoners en kolonisten die hun stempel hebben gedrukt op deze bijzondere Amsterdamse wijk.

Dit belooft weer een minstens zo boeiende excursie te worden als de vorige van 28 oktober in de P.L. Takbuurt. Ditmaal laten we je het Oostelijk Havengebied horen en zien zoals je het nog niet eerder hebt beleefd.

Te voet beluisteren we de geluidswandeling ‘Het Einde van de Wereld’ van theatermaker Mechtild Prins en geluidskunstenaar Wim Conradi.
Onderweg bezoeken we Botenloods De Levant. Een uniek instituut op de eilanden. Krakers namen in 1986 de leegstaande loods van rederij KNSM over. Nu, precies 30 jaar later, kan iedereen hier nog altijd terecht om zijn/haar bootje op te knappen. We krijgen een rondleiding door de loods van een van de oprichters van het eerste uur. We brengen ook een bezoek aan het schip Quo Vadis waar krakersinitiatief Het Einde in 1995 onderdak heeft gevonden. Ook hier krijgen we een toelichting van een initiatiefnemer van het eerste uur.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit

(tijden ondervoorbehoud)

14.00 Aanmelden in OBA Javaplein
14.15 Per fiets naar Oostelijk Havengebied via Rietlandpark
14.35 Aankomst bij Lloyd Hotel – Culturele Ambassade
14.40 Start geluidswandeling
15.00 Aankomst botenloods, rondleiding en koffie / thee
15.30 vervolg geluidswandeling
16.00 Aankomst bij Quo Vadis, rondleiding
16.15 Vervolg geluidswandeling terug naar Lloyd
16.30 Einde programma bij Lloyd Hotel

Optioneel:
17.30 Dineren bij restaurant Einde van de Wereld
(kostprijs niet inbegrepen)

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl