Wandeling

Deep Down

Deep Down – The original masters of glitch

Zweven in een eindeloze onderwaterwereld. Onder water kunnen zwemmen. Spelen en duiken met vissen en zeehonden. Dat is een diep verlangen van veel mensen. In de muzikale geluidswandeling ‘Deep Down’ wordt dit verlangen even werkelijkheid.

‘Deep Down, the Original Masters of Glitch’ is een productie van Soundtrackcity in samenwerking met Into The Great Wide Open. Startpunt van de wandeling is het bankje voor het houten huisje bij de IJsbaanvijver op Vlieland. De wandeling duurt ca. 30 minuten.
Heb je geen koptelefoon of ‘oortjes’? Deze zijn speciaal voor de wandeling verkrijgbaar bij VVV Vlieland, Havenweg 10 (aan de Veerhaven).

Zo haal je de wandeling binnen op je smartphone:

Haal de wandeling binnen voordat je naar Vlieland afreist! Zorg dat je met een vlot netwerk (WIFI) bent verbonden als je de wandeling binnen haalt. Download eerst de gratis Soundtrackcity app in de Appstore (iPhone) of in de playstore (android).
Staat de app op je telefoon, klik dan de wandeling DEEP DOWN aan in de NL afdeling van de app en wacht tot deze helemaal is binnengehaald voordat je iets anders gaat doen met je phone (het downloadscherm niet verlaten).
Gelukt? Je bent klaar om naar Vlieland te vertrekken. Veel plezier!

undefined

over

Wat begint als een audiowandeling over het eiland, neemt gaandeweg een onverwachte wending. Componist Evelien van den Broek verleidt je met haar zangstem het water in, en voert je door een onmetelijke ruimte die weerklinkt met mysterieuze geluiden. Tril mee met diepe drones, glitches en pulserende beats. Zing mee met zelden gehoorde klanken van zeehonden, walvissen en andere onderwaterwezens die hun hele lichaam gebruiken om subliem geluid te maken. Hier in de diepte zijn de dance en electronische muziek uitgevonden lang voordat iemand daar weet van had. Net als je er over denkt om voor altijd onder water te blijven wordt je ruw boven water getild. Je staat weer op het droge en kijkt uit over de zee vanaf het hoogste duin.

Deep Down Soundtrackcity

Script en opnames

Vanaf 21 juni zijn Evelien, Renate en Michiel op Vlieland om de wandeling te maken. Het script wordt geschreven, fieldrecordings worden gemaakt en de route wordt uitgezet. Een avontuurlijk traject van de IJsbaanvijver tot de hoogste duintop van het eiland. Een nieuwe versie van de Soundtrackcity app wordt getest op locatie. De app is nu zo geprogrammeerd dat het energiegebruik nog verder is teruggebracht dan al het geval was. Festivalbezoekers houden van mobieltjes met een volle accu.

Soundtrackcity Vlieland DeepDown

Soundtrackcity Vlieland DeepDown

Soundtrackcity Vlieland DeepDown

Soundtrackcity Vlieland DeepDown ITGWO

Vlieland Verkenning

Tijdens Here Comes The Summer is ruimte voor een eerste verkenning van het eiland. Hier oriënteren Evelien en Renate zich op een mogelijke route voor de wandeling.

ITGWO Soundtrackcity

ITGWO Soundtrackcity

credits

‘Deep Down, the Original Masters of Glitch’
is een productie van Soundtrackcity in opdracht van
Into The Great Wide Open.

Compositie, zang, geluidsontwerp, montage:Evelien van den Broek
Concept: Evelien van den Broek/ Renate Zentschnig
Dramaturgie: Renate Zentschnig
tekst: Evelien van den Broek/ Renate Zentschnig
Verteller: Lucky Fonz III
Stemmen: Ruud Westerkamp en Tosca ten Cate, Bojan Bajic
Soundtrackcity app: Roeland P. Landegent

Met dank aan
Tom Bijnen
Project SAM
Floortje Doornik voor tekstadviezen
Alle testwandelaars, in het bijzonder Michiel, Elsje en Jan.

credits voor gebruikte geluiden
freesound.org: klankbeeld: ‘waves-buried-hydrophones-140810-0358’, ‘waves-2cm-below-sand-140808-0348’ en ‘sand-waves-along-hydrophones-140810-0358’ onder de Creative Commons Attribution License, en listeningtowhales: ‘Three or so Whales’ en ‘Singing in harmony’ (Compass Recordings) onder de Creative Commons Attribution Noncommercial License.

Mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Rederij Doeksen

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl