Wandeling

IJburg

STC_Amsterdam_CB_IJ_web

(nl) Route, lengte en bereikbaarheid

Sorry, this entry is only available in nl.

(nl) Download

Sorry, this entry is only available in nl.

Credits en over de makers

Regisseur: Het Blauwe Huis / Jeanne van Heeswijk
Componist: Anne Wellmer

Tekst: Merel Willemsen

Met dank aan: Lammert van der Veen, Daniel Schorno, Jurriaan van Otterloo, Marlon van der Ploeg, Medy Oberendorff, Irene den Hartoog, Mila van der Graaf, Annet van Otterloo, Seamus Cater, Bilal Achlama, Inge Kuik, Jan Pluimmakers, Judith Molle-le Noble, Hugo Bausch, Marthe van Eerdt, Mohammed, Amin Achlama, Yassine Achlama en Espresso fabriek.

Over de Makers

Jeanne van Heeswijk
Jeanne van Heeswijk (Schijndel, 1965) studeerde beeldende kunst aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1988-1990) en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (1983-1988)

Haar projecten kenmerken zich door sociale betrokkenheid. Haar doel is het stimuleren en ontwikkelen van culturele projecten en het scheppen van nieuwe publieke (ontmoetings-)ruimtes of het daartoe vervormen van bestaande ruimten. Vaak werkt ze daarbij intensief samen met kunstenaars, vormgevers, architecten, software ontwikkelaars, overheden en buurtbewoners.
Haar projecten in de openbare ruimte zijn ondermeer: Valley Vibes, Londen (1998-2003); Face Your World, Columbus Ohio (2002); De Strip (2002-2004),Westwijk Vlaardingen. Voor haar werk ontving ze de Hendrik Chabotprijs 2002 en de Mama Cash Kunstprijs 2000.

In de zomer van 2005 richte ze Het Blauwe Huis op IJburg op in samenwerking met Dennis Kaspori en Hervé Paraponaris. Het Blauwe Huis is een plek voor het ongeplande, voor het nog te wensen. Een kunstproject waar vier jaar lang kunstenaars, schrijvers, architecten en onderzoekers werden uitgenodigd om medebewoners van IJburg te worden. Er zijn meer dan 35 nationale en internationale gasten betrokken bij Het Blauwe Huis, die afwisselend in het huis woonden en vanuit hun eigen discipline onderzoek deden naar de ontwikkelingen van IJburg en een gemeenschap in wording.

www.jeanneworks.net

Anne Wellmer
Anne Wellmer (Konstanz/Duitsland,1966), componiste, performer en mediakunstenares, is woonachtig en werkzaam in Den Haag. Wellmer gebruikt field recordings, live sound en elektronische klanken in haar werk, dat een breed gebied bestrijkt en gaat van tape music, improvisatie tot installatie en performance. Feedback, elektromagnetische storingen en amper hoorbare akoestische fenomenen zijn essentiële aspecten van haar werk.

Ze treed op als improvisatie-musicus, als componist en als zanger, gebruikmakend van verschillende elektronische instrumenten zoals de VCS3 EMS Synthi, de ARP 2600, the STEIM crackle box en laptops.
In 2007 kreeg ze een eervolle vermelding voor digitale muziek op de Prix Ars Electronica te Linz.

www.nonlinear.demon.nl

(nl) Actueel en tips

Sorry, this entry is only available in nl.

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl