Wandeling

Langs de Amstel

STC_Amsterdam_CB_LA_web

Down by the Riverside

Onze visie op onze omgeving wordt sterk gekleurd door onze persoonlijke situatie – hoe mobiel we zijn, wat onze interesses zijn, onze familieomstandigheden, onze leeftijd, etc. 
Je wordt in de wandeling ‘Down by the Riverside’ door verschillende personages bij de hand genomen op een ontdekkingstocht langs en onder het water van de Amstel. De personages zijn jouw gids en laten je vanuit sterk verschillende perspectieven kijken naar dezelfde plaatsen in de stad.

Door Alison Isadora en Hannes Wallrafen

Startpunt: De Ysbreeker
Weesperzijde 23
1091 EC Amsterdam

Beluister een fragment: [audio:http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wp-content/uploads/langsdeamstel.mp3|titles=Langs de Amstel]

Prijs download: €10,00

(nl) iPod en koptelefoon huren

Deze wandeling is te huur op iPod met koptelefoon en plattegrond in de Ysbreeker. Zo kun je direct op stap! Er liggen 12 iPods. Wil je met meer mensen wandelen bel of mail dan met Soundtrackcity.

Kosten € 10,00 p.p. Neem wel een legitimatie mee. Pas na overleggen van je legitimatie krijg je een iPod mee.

Deze geluidswandeling heeft twaalf tracks:
Track 1. Jan
Track 2. Sarah
Track 3. Bernadette
Track 4. Roel
Track 5. Eli
Track 6. Kinderen/Moskee
Track 7. Annemarie
Track 8. Sytze
Track 9. Ine/Willem
Track 10. Maarten
Track 11. Jerzy
Track 12. Jerzy/Sarah

De nummers op de kaart worden op de geluidsband uitgesproken. Bijvoorbeeld “Punt 6”. Als je een snelle loper bent kom je misschien eerder bij een punt aan dan voorzien. Wacht dan even totdat het wordt uitgesproken en loop dan weer verder.
Als je een langzame loper bent en je hoort het punt uitgesproken worden terwijl je er nog niet bent, kun je het geluid even pauzeren. Als je het punt hebt bereikt druk je weer op play.

Route, lengte en bereikbaarheid

Plattegrond-Langs de Amstel

Routekaart
Deze wandeling duurt circa 70 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Download plattegrond geluidswandeling Langs de Amstel

De download heeft het formaat van een staande A4, en bevat behalve de kaart een tracklist en informatie over openbaar vervoer.

Openbaar vervoer
De metrolijnen 51, 53 & 54 rijden tussen het Centraal Station en het Amstelstation. Stap uit op station Wibautstraat.

Tram 3 rijdt tussen het Muiderpoortstation en de Zoutkeetsgracht. Stap uit op halte Wibautstraat.

Credits en over de makers

Regisseurs: Alison Isadora, componist/theatermaker
en Hannes Wallrafen, geluidskunstenaar

Sound Design: Jan-Bas Bollen

Met dank aan (stemmen): Jan Wolff, Sarai Keestra, Bernadette Fluitsma, Roel Breevoord, Eli Content, Sjaan Hofstede, Mijs Brouwer, Miro Bollen, Oulad Ali Najem, Annemarie de Wildt, Bert Kops junior, Sytse Fluitsma, Ine Lanjouw, Willem Janssen, Maarten de Boer, Jerzy Gawronski.
En: Dienst IVV, Booz productie, Rutger Kopland, Renier Gerritsen, Mirjam Brouwer, Martin Meijer, Renate Zentschnig, Dirk Groeneveld, Sieko Kloosterhuis, Rijtje Langedijk, Adeline van Lier, Harry Meijer.

Over de Makers

Alison Isadora
Alison Isadora (Port Chalmers/Nieuw Zeeland, 1962) woont sinds 1986 in Nederland. Zij studeerde politieke filosofie, viool (Vera Beths), compositie (Theo Loevendie en Gilius van Bergeijk) en theater (DasArts). Isadora is uitvoerend componist (of componerende uitvoerende) geweest in onder andere het Hex Ensemble, Gending, MAE, haar eigen groep The Electric Aardvark en het multimedia-duo SYNC.

De laatste jaren is zij steeds meer geïnteresseerd geraakt in het combineren van muziek met andere disciplines, een groot deel hiervan is gericht op de mogelijke interacties tussen realtime elektronica en live musici.

Culturele identiteit en het gebruik van biografisch materiaal zijn belangrijke onderwerpen voor Isadora. Isadora’s eindpresentatie voor DasArts, Speaking Rites (2003) bestond uit een kamer-kijkdoos waarin gesprekken met Turkse meiden werden geprojecteerd, een audiotour met teksten van Nederlanders met verschillende culturele achtergronden en twee interactieve omgevingen waarin het publiek werd gevraagd naar de eigen angsten voor en dromen van hun stad. Isadora geeft les aan dansmakers aan de Dansacademie in Arnhem en muziektheaterles op de HKU.

Hannes Wallrafen
Hannes Wallrafen (Mönchengladbach–Duitsland, 1951) woont en werkt sinds 1972 in Amsterdam. Na zijn opleiding aan de Rietveld Academie werkte hij sinds 1976 internationaal als fotograaf, vaak in opdracht van ontwikkelingshulp-organisaties. De foto’s van Hannes Wallrafen zijn als verhalen: beelden die hij tegenkomt in de wereld om hem heen of die ontstaan zijn in zijn eigen verbeelding. Zijn werk werd gepubliceerd in een tiental boeken waaronder het in 1992 verschenen boek Een dagreis naar Macondo met een inleiding door de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez. Begin 2004 werd Hannes Wallrafen binnen enkele maanden door een erfelijke oogziekte nagenoeg blind. De creatieve fotograaf met het scherpe oog voor gezichtsuitdrukking, lichaamstaal en detail heeft een vertrouwde wereld achter zich gelaten, maar vond een nieuwe vorm voor zijn kunstenaarschap. Hij werd een ‘geluidsfotograaf’, die niet meer door zijn lens kijkt, maar luistert met zijn microfoon. Sindsdien heeft hij meerdere geluidsprojecten gemaakt, onder meer voor het festival North (2004) en over de IJoevers in opdracht van het Amsterdams Historisch Museum (2006).

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl
LoadingUpdating...