24 januari 2018

Terug naar boven

Sluit je aan bij Urban Sound Lab

UrbanSoundLab
Hoe klinkt het bij jou voor de deur?
Hoor je ronkende auto’s, een rinkelende tram, toeterende scooters, ruisende populieren in de wind, fluitende vogels, vliegtuigen, voetballende kinderen of iets heel anders? Wat betekenen al die geluiden voor jou, of voor de stad? Waar zijn jouw ‘stille plekken’?
Waar klinkt het lekker en waar minder?
Kun je de stad ook stemmen of harder of zachter maken?

Sluit je aan bij Urban Sound Lab en ga samen met ons op onderzoek. Urban Sound Lab is de rondreizende werkplaats van Soundtrackcity waar je samen met andere bewoners stadsgeluiden in kaart brengt, opneemt en bespreekt onder begeleiding van componisten, schrijvers en geluidskunstenaars. Een wereldprimeur in Amsterdam Zuid. Ga mee op ontdekkingstocht door de geluidsruimte van Zuid!

Er staan bijzondere activiteiten op stapel waaraan je kunt deelnemen, zoals luisterexcursies, workshops, opnamesessies en radioshows. Je kunt samen met geluidskunstenaars en schrijvers aan de slag met het verhaal achter jouw geluid. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd op www.urbansoundlab.nl

Ben je benieuwd en wil je een keer kennis maken? Urban Sound Lab gaat dit voorjaar van start met een luisterwandeling op woensdag 7 maart om 15.00 uur vanuit Broedplaats Cinetol.
Schrijf je in met een mailtje naar luisterwandeling@soundtrackcity.nl

Urban Sound Lab wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Zuid.

23 januari 2018

Terug naar boven

Voorpresentatie Amsterdam Urban Sound Opera


Soundtrackcity werkt al een enige tijd aan het plan voor Amsterdam Urban Sound Opera, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op fieldrecordings en geluidservaringen van stadsbewoners. De voorstelling is in ontwikkeling en gaat, als alles volgens plan verloopt, najaar 2018 in première in het nieuwe theater van Ostade A’dam in Amsterdam Zuid.

Een eerste scène, een proof of concept, wordt 25 januari in het huidige theater van Ostade A’dam getoond tijdens de opening van de Muziektheaterdagen.

Amsterdammers in Amsterdam Zuid die een bijdrage willen leveren aan de uiteindelijke voorstelling kunnen zich nog steeds aanmelden voor ons Urban Sound Lab. NB. In het Lab zijn nog veel meer spannende dingen te doen.

De voorpresentatie van Amsterdam Urban Sound Opera is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Zuid.

01 oktober 2017

Terug naar boven

18 oktober Geluid als Stadmaker

Op woensdag 18 oktober organiseert Soundtrackcity in samenwerking met het Centre for Urban Studies (Universiteit van Amsterdam) en de Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een hands on seminar over geluid als stadmaker.
Hoe ontwerp je een plek die goed klinkt? Of: Hoe kan geluid een positieve bijdrage leveren aan het verblijfsklimaat in de stad?

Tijdens dit event worden de resultaten gepresenteerd van het project ‘Crowdsourcing Mr Visserplein’

Sprekers uit binnen- en buitenland geven vanuit verschillende invalshoeken een toelichting op het project en gaan in discussie over hoe de resultaten kunnen bijdragen aan een nieuwe stedenbouwkundige praktijk. Bewoners en stakeholders rond het plein spreken over hun auditieve ervaringen op het plein en hoe deze ervaringen het gebruik van het plein bepalen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, architecten, stedenbouwkundigen, wetenschappers, ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en iedereen die betrokken is bij het creëren van een gezond en levendig stedelijk verblijfsklimaat, in het bijzonder in Amsterdam.

Deelname aan dit event is op uitnodiging. Wil je een uitnodiging voor dit event ontvangen? Stuur je mailadres naar: desk@soundtrackcity.nl Er is gelimiteerd plaats.

Geluid als stadmaker wordt mede mogelijk gemaakt door: Universiteit van Amsterdam, Reinwardt Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Gemeente Amsterdam, Amsterdammers, Maak je Stad!

23 september 2017

Terug naar boven

Vlieland is een tweede geluidswandeling rijker

Soundtrackcity VlielandWe hebben net als in 2016 ook dit jaar weer een fantastische geluidswandeling ontwikkeld in samenwerking met het festival Into The Great Wide Open. Sonic Fields Vlieland van Francisco Lopez is extra bijzonder want deze wandeling strekt zich uit over het gehele eiland.

Duurzame Wandeling

Deze wandeling is duurzaam en blijft na het festival op Vlieland, net als de wandeling Deep Down uit 2016 die je ook het hele jaar door kunt wandelen/ beluisteren.

Hoogste punt van Vlieland

Leuk detail: Waar Deep Down eindigt begint Sonic Fields, op het hoogste punt van het eiland!

16 september 2017

Terug naar boven

Op zoek naar geluid als immaterieel erfgoed in Zuidoost

16 september 2017 gingen we met 21 mensen op zoek naar geluid in Amsterdam Zuidoost als immaterieel erfgoed. Welke geluiden zijn te horen in Zuidoost die het behouden waard zijn? Welke geluiden zijn inmiddels verdwenen? Welke geluiden die nu klinken zullen we gaan missen als ze er in de toekomst niet meer zijn?

We bezochten vijf locaties in de Bijlmer met een bijzondere akoestiek, zoals het monument voor de Bijlmerramp en de flat Kleiburg, een klassieke Bijlmerflat die dankzij een internationaal prijswinnende renovatie is gered van de sloop, de dagmarkt onder Metrohalte Kraaiennest en het Anton de Komplein.

Na afloop konden de deelnemers aansluiten bij Gespreksstof in OBA Bijlmerplein, een literair evenement met bekende en onbekende Amsterdammers die hun verhalen en emoties deelden over de Bijlmervliegramp die 25 jaar geleden plaatsvond.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl