Rotterdam


In samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR) brengt Soundtrackcity vier geluidswandelingen op de kop van Zuid in Rotterdam onder de titel Soundtrackcity Rotterdam.

Soundtrackcity Rotterdam is tijdens het IFFR 2012 van start gegaan met een dagelijks programma geluidswandelingen vanuit LantarenVenster op de Kop van Zuid, een project met studenten van de Willem de Kooning Academy (WdKA) en het seminar The City as Sound in LantarenVenster.

De straat op
Met Soundtrackcity Rotterdam ga je de straat op, in plaats van in de bioscoop te zitten, om zowel operateur als toeschouwer te zijn van je eigen film. Een film die niet bestaat uit celluloidbeelden of bits en bytes, maar uit beelden van de ‘echte’ werkelijkheid die een ingrijpende gedaanteverwisseling ondergaan door de speciale soundtrack waarnaar je luistert tijdens het lopen. De vier geluidswandelingen van Soundtrackcity Rotterdam zullen je perceptie van de werkelijkheid veranderen in vier verschillende cinematografische ervaringen.

Verkrijgbaarheid
De vier geluidswandelingen op the Wilhelminapier in Rotterdam starten in LantarenVenster. Deelnemers lopen in circa 45 minuten langs een aangegeven route terwijl ze via speciale koptelefoons luisteren naar locative soundtracks, gecomponeerd voor de route. De soundtracks prikkelen de verbeelding en veranderen de stad in een cinematografische ervaring. De wandelingen zijn verkrijgbaar in onze on line winkel en in onze app. Er zijn iPods met koptelefoons te huur bij het Fotomuseum.

De makers
De deelnemende geluidskunstenaars zijn Francisco López (Spanje), Jeroen Stout & Jan-Bas Bollen (Nederland), Katarina Zdjelar (Servië) & Maziar Afrassiabi (Iran) en Lee Patterson (Engeland).

Support
Soundtrackcity Rotterdam is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mondriaan Fonds en het Centrum voor Beeldende Kunst in Rotterdam.

De Rotterdamse collectie is in samenwerking met Worm uitgebreid met drie wandelingen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl