Seminar The City as Sound

27 januari 2012 14.00 – 17.00 LantarenVenster
Met oa. Justin Bennett, Kees Hin, Raviv Ganchrow, Marcel Cobussen, Jacqueline Oskamp.

The City as Sound markeerde de start van Soundtrackcity Rotterdam en was een seminar over de perceptuele metamorfose van de stad onder invloed van geluid. Over hoe een locatieve soundtrack onze beleving van de stad radicaal op zijn kop kan zetten. Hoe kan geluid onze ervaring van de werkelijkheid veranderen in een filmische ervaring? En als onze werkelijkheidservaring al lang geleden is veranderd in een film, in welke film spelen we dan?
Als we opstaan uit de bioscoopstoel en de straat op gaan, spelen we dan een rol of hebben we de regie? Zijn we in een soap, een thriller, of een knap gemaakte documentaire? Net als in de bioscoop is het de soundtrack die bepaalt.

Filmmakers, musici, geluidskunstenaars, wetenschappers en cinefielen gingen 27 januari 2012 met elkaar en met het publiek in gesprek over hun ervaringen met de beeldende kracht van geluidswandelen.

Sprekers op het seminar waren oa. Justin Bennett, Kees Hin, Raviv Ganchrow en Marcel Cobussen. Gespreksleider was Jacqueline Oskamp. De voertaal was Engels.

Voor deelnemers aan het seminar was de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief de geluidswandeling te doen van Katarina Zdjelar &
Maziar Afrassiabi voorafgaande aan het seminar.

Seminar The City as Sound
vrijdag 27 januari 2012 van 14.00 tot 17.00
LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam

Aanmelden

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl