Studentenproject WdKA 2012–13

Een mooi onderdeel van Soundtrackcity Rotterdam was ook dit jaar weer het studietraject over Soundwalking dat we in samenwerking met Arjanne Laan hebben opgezet voor eerstejaars studenten Audiovisueel van de Willem de Kooning Academie.

7 soundwalks
Dit jaar hebben 14 studenten zich gedurende een aantal weken verdiept in de conceptuele kracht van het geluid. Ze kregen een lezing van Justin Bennett over de stad, luisteren en wandelen met geluid; over kunststromingen binnen en buiten soundart. Ze gingen geblindoekt wandelen door de stad en maakten tenslotte zelf 7 korte soundwalks voor de Kop van Zuid.

3 winnaars
In januari zijn deze geluidswandelingen vanuit LantarenVenster gelopen en beluisterd door alle betrokkenen; studenten, docenten, gastdocenten en de mensen van Soundtrackcity. Een jury bestaande uit Justin Bennett en Michiel Huijsman beoordeelde alle wandelingen uitgaande van twee criteria: Sluit de geluidscomposite van de studenten aan op de route? en doet de geluidswandeling iets met je ervaring van het gebied? De jury had ook dit jaar weer moeite met kiezen. Ze was onder de indruk van het niveau en de hoeveelheid werk dat er is verzet om tot het resultaat te komen.
Alle wandelingen zijn bijzonder en met veel aandacht gemaakt. Drie wandelingen springen er uit en zijn verkozen tot de winnaars:

Goud
Sprookjestocht van Priscilla en Tjeerd

Zilver
The Market van Bo Schakenraad, Marijn Sneijder, Sid Duit

Brons
Soundwalk van Maxim en Robin

Elke wandeling duurt ongeveer 5 minuten. Download de soundwalks, zet ze op je MP3-speler en wandel met je koptelefoon op over de Kop van Zuid in de films van Priscilla en Tjeerd; Bo, Marijn en Sid en van Maxim en Robin!

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl