Sonic West

Soundtrackcity is januari 2017 gestart met Sonic West, een meerjarig, buurtgericht project in en rond De Hallen in Amsterdam.

We bouwen een interactieve omgeving waarin buurtbewoners stadsgeluiden verzamelen, bewerken en van commentaar gaan voorzien.
Onder begeleiding van kunstenaars gaan Amsterdammers binnen Sonic West hun verbondenheid en betrokkenheid bij de directe leefomgeving verdiepen door geluid en luisteren.

Verzamelde stadsgeluiden en zintuigelijke ervaringen worden ingezet om met buurtbewoners te reflecteren op vragen als ‘Van wie is deze stad?’ ‘Wat maakt mijn stad leefbaar?’ ‘Waardoor voel ik mij verbonden met mijn omgeving?’ ‘Hoe wil ik dat mijn omgeving klinkt in de toekomst?’ of ‘Wat kan ik daaraan zelf bijdragen?’

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

Woon je in de buurt, wil je meedoen, of gewoon op de hoogte blijven? Sonic West heeft een aparte mailinglijst. Daarvoor kun je je hier aanmelden:

Sonic West heeft een eigen website waar alle activiteiten worden aangekondigd en de resultaten zullen worden gepresenteerd. Hier kun je als bewoner buurtgeluiden inzenden voor het project: sonicwest.soundtrackcity.nl

Sonic West is een samenwerking tussen OBA Amsterdam en Soundtrackcity.
Sonic West wordt mede mogelijk gemaakt door
Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Amsterdam West.

Soundtrackcity OBA DeHallen

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl