Context

Kunstenaars experimenteren al langer met het medium geluid in de openbare ruimte. Zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse kunstenaar Bill Fontana met zijn sound sculptures. Of de Canadese kunstenares Janet Cardiff met haar audio- en videowalks op binnen- en buitenlocaties.

In Nederland maakte Willem de Ridder in de jaren zeventig zijn beroemde audiotours via de radio. Hij maakt nog steeds met enige regelmaat tours die sterk verhalend zijn en interactie vragen van de luisteraar. Kunstenares Cilia Erens maakt regelmatig geluidswandelingen in en buiten Nederland die een intense ervaring oproepen.

In het verleden hebben ook andere instellingen dan Soundtrackcity kunstenaars uitgenodigd om geluidswandelingen te maken.
Lino Hellings maakte in 2003 ‘Wild Walks’ in opdracht van ImagineIC in Amsterdam Zuidoost. Stroom/HCBK in Den Haag nodigde in 2001 beeldend kunstenaars uit om hun persoonlijke visie op de stad Den Haag om te zetten in een serie geluidswandelingen onder de titel ‘De Geluidswandelingen’.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl