Soundtrackcity Amsterdam

Soundtrackcity Amsterdam is het eerste project van Stichting Soundtrackcities. Stichting Soundtrackcities ontwikkelt geluidswandelingen in de stad die gemaakt worden door beeldend kunstenaars, theatermakers, filmmakers, geluidskunstenaars en componisten.

Soundtrackcity Amsterdam is een serie geluidswandelingen in verschillende gebieden in Amsterdam. Met elke wandeling wordt de stad op een andere manier benaderd via de fantasie, ogen en oren van kunstenaars. De geluidswandelingen zijn zeer verschillend van vorm en thematiek: ze zijn verrassend, fantasierijk, ontroerend, grappig of juist leerzaam. Welke ervaring de wandelaar ook heeft, een ding is zeker: de indrukken zijn zo intens dat de kijk op de wereld daarna niet meer dezelfde is. De wereld is rijker, omdat meer lagen zichtbaar worden. De wandelaar staat meer open voor de omgeving en andere mensen, en neemt daardoor meer waar.

In de geluidswandelingen van Soundtrackcity wordt geluid ingezet om de blik die de wandelaar heeft op de stedelijke ruimte te sturen. De beelden van de werkelijkheid voegen zich naar het geluid van de soundtrack.

Stichting Soundtrackcities heeft zich tot doel gesteld om

  • De geluidswandeling als kunstvorm te promoten bij een breed landelijk publiek door een samenhangende serie geluidswandelingen van hoge kwaliteit te produceren en aan te bieden.
  • De geluidswandeling te professionaliseren tot een zelfstandige kunstvorm binnen het vakgebied.
  • Deelnemende kunstenaars de gelegenheid te geven de geluidswandeling als mediavorm te ontdekken en zich daarin verder te ontwikkelen.
  • Kunstenaars uit verschillende disciplines te laten samenwerken waarbij iedere kunstenaar vanuit het eigen vakgebied waardevolle expertise inbrengt (geluidskunstenaars, componisten, theatermakers, filmmakers, beeldend kunstenaars, etc.)
  • Ervaren en minder ervaren kunstenaars binnen de structuur van dit project te laten samenwerken zodat er uitwisseling en professionalisering ontstaat.

Stichting Soundtrackcities ontwikkelt nu en in de toekomst meer geluidswandelingen in Amsterdam en andere steden binnen en buiten Nederland.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl