Wandeling

Hoorn

Moet je Hoorn!
langs generaties van dromen en daden

Deze wandeling vertelt een verhaal van Horinezen en Hoornaars. Er wordt gezongen, gelachen en gehuild, gestraft en vergeven. Dromen en verlangens over de liefde en de hoop op nieuwe kansen in een andere wereld worden gedeeld.

Moet je Hoorn! start op de Roode Steen en volgt een route door de compacte binnenstad. Bij het Westfries Museum haal je de iPod met koptelefoon en de routekaart op. Onder begeleiding van zang, muziek en straatgeluid vertellen Hoorn en haar inwoners een ontroerend nieuw verhaal over de stad, gebaseerd op de roemruchte historie én het huidige leven.

Aan de wandeling werkten onder meer mee: zangeres Jennifer van der Hart, Popkoor She sings, de talentenklas van zangschool Pop Up, Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor, Het Byzantijns Gemengd Koor Indrik en Shantymen Kaap Hoorn.

Startpunt: Westfries Museum,
Roode Steen 1, 1621 CV Hoorn
Duur: circa 74 minuten, lengte: 2,4 km.

Moet je Hoorn!-app: download de gratis Soundtrackcity app in de Appstore. En koop in de app vervolgens de wandeling ‘Moet je Hoorn!’ voor 6 dollar (= € 5,99).

Route, lengte en bereikbaarheid

Routekaart
Deze wandeling duurt circa 74 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

kaartjeMoetJeHoorn!

Download routekaart

De routekaart heeft het formaat van een staande A4, en bevat behalve de kaart een tracklist en credits.

Credits

De nieuwste geluidswandeling van Soundtrackcity is speciaal gemaakt voor Hoorn door theatermaker Ine te Rietstap en componist Alison Isadora in samenwerking met koren en muzikanten uit Hoorn.

Soundtrackcity produceerde deze muzikale en theatrale wandeling in opdracht van Karavaan Exceptionel.

Gedeputeerde Cultuur Elvira Sweet van de Provincie Noord-Holland bracht vrijdagmiddag 13 maart 2015 een feestelijke toost uit op de start van dit bijzondere project.

Moet je Hoorn! is mede mogelijk gemaakt door o.a. Provincie Noord-Holland, Gemeente Hoorn, Westfries Museum.

Regie en tekst Ine te Rietstap
Compositie, geluidsontwerp, montage Alison Isadora
Stemmen Sietze van Kempen, Laurine Booij
Zang/Solo Jennifer van der Hart
Zang/Koren She Sings, de talentenklas van zangschool Pop Up, Het Hoorns Byzantijns mannenkoor, het Byzantijns gemengd koor Indrik en Shantymen Kaap Hoorn
Productieleiding Karlijn Vriend
Fotografie Erwin van Amstel
Ontwerp Michiel Uilen

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl