Wandeling

Nieuwmarktbuurt

STC_Amsterdam_CB_NM_web

De Nieuwe Markt

Sinds mensenheugenis zijn de bewoners van de Nieuwmarktbuurt getuige van een doorlopende parade van zeer uiteenlopende bezoekers. Deze wandeling gaat over de wisselwerking tussen deze stroom toeristen en buurtbewoners en verhoudt zich tot het beeld van de stad dat zowel de bewoners als de bezoekers van de Nieuwmarkt met zich meedragen. In het verlengde van de cultuur van de binnenstad ontwikkelt Adriaan Nette deze geluidswandeling, terwijl hij gebruik maakt van verschillende vreemde talen die te horen zijn op straat.

Door Adriaan Nette en Daniel Testas

Startpunt: W139
Warmoesstraat 139
1012 JB Amsterdam

Beluister een fragment:
[audio:http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wp-content/uploads/schemerzone.mp3|titles=schemerzone]

Download de gratis app in de app store.

Als je geen iPhone hebt kun je deze wandeling downloaden in de winkel van Soundtrackcity:

Route, lengte en bereikbaarheid

Plattegrond-Nieuwmarktbuurt

Routekaart
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Download routekaart geluidswandeling Nieuwmarktbuurt

De download heeft het formaat van een staande A4, en bevat behalve de kaart een tracklist en informatie over openbaar vervoer.

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station vertrekken de tramlijnen 4, 9, 16, 24 en 25. Stap uit op de halte Dam, de eerste halte.

Credits en over de makers

Regisseur: Adriaan Nette
Componist: Daniel Testas

Dank aan alle sprekende geesten, die in een ontelbare hoeveelheid talen fluisterend, roepend, zingend en schreeuwend uitdrukking hebben gegeven aan hun passie voor een bijzondere plek in Amsterdam, De Nieuw(e)Markt.

Over de Makers

Adriaan Nette
In het werk van Adriaan Nette speelt het begrip ‘waarneming’ een grote rol. Hij onderzoekt hoe mensen waarnemen, waarom de een dezelfde dingen op een andere wijze waarneemt dan de ander. Als het logboek van waarnemingen speelt het geheugen een sleutelrol in Nettes werk; niet alleen het geheugen van de mens zelf maar ook dat van zijn naaste, fysieke omgeving. Veel van zijn projecten draaien dan ook om een proces van beleving en verandering en het creëren van een nieuw bewust geheugen.

Daniel Testas
Daniel Testas studeerde in 1997 cum laude af aan de HKU, afdeling Muziektechnologie. In datzelfde jaar won hij ook de faculteitsprijs van de HKU.

Zijn afstudeerrichting was elektronische/computer en instrumentale compositie.

Tijdens zijn studie was hij al werkzaam als DJ/producer/componist in de dance muziek (Techno, Trance, House). Eigen werk op 12 inch vinyl werd uitgebracht bij labels in Engeland als mede een serie remixes. Na zijn studie werkte hij samen met Rob Gaasterland, die sindsdien zijn vaste partner is. Samen legden ze zich toe op het schrijven, produceren, remixen en uitvoeren van allerlei soorten dance, met name Drum&Bass (Project 2000), Lounge, Chill, NuJazz, Soulful House (Adani&Wolf, Praful) en Electro Rock (General Electric Paradise). Naast het schrijven voor andere artiesten treedt het duo ook zelf op onder de naam Adani&Wolf.

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl
LadenBezig met bijwerken...