Wandeling

Osdorp

STC_Amsterdam_CB_OD_web

Autochtuin

Deze geluidswandeling is een hoorspel, waarbij de omgang met inheemse en exotische flora wordt gebruikt als metafoor voor immigratie en autochtone cultuur.
De onderwerpen zijn: aarden, wortelschieten, opgroeien en afstamming. Zowel de sociale als de biologische betekenis van deze begrippen zijn belangrijk voor de wandeling. Uitvalsbasis is het bezoekerscentrum van Natuurtuin De Wiedijk, een piepklein stuk Europees oerbos in Osdorp.

Door Peter Westenberg en Martijn Tellinga

Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurtuin De Wiedijk
S. F. van Ossstraat 1
1068 JJ Amsterdam

Verkrijgbaar in de Soundtrackcity app

Prijs download: € 10,00

Een oerbos in Osdorp. Dat is sterk. Nog sterker is de Vlierstruik die je aanspreekt met de stem van Def P. Benieuwd? Luister zelf maar.

Route, lengte en bereikbaarheid

Plattegrond-Osdorp

Routekaart
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen kun je de kaart goed gebruiken, want in de audio zijn geen duidelijke wandelinstructies opgenomen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Download routekaart geluidswandeling Osdorp

De download heeft het formaat van een staande A4, en bevat behalve de kaart een tracklist en informatie over openbaar vervoer.

Openbaar vervoer
Neem vanaf het Centraal Station tram 1 richting Osdorp Den Aker en stap uit op halte Piet Wiedijkstraat. Of neem vanaf station Lelylaan bus 19 naar station Sloterdijk en stap uit op halte Piet Wiedijkstraat.

Tracks

Deze geluidswandeling heeft zeven tracks:
Track 1. De gekweekten
Track 2. Allemaal hetzelfde
Track 3. Monofamiliaire ziekte
Track 4. Multi-alliantieplant
Track 5. Wisselvallig weer
Track 6. Zwervend zaad
Track 7. Osdorpse wortels

Geluidsspeler huren
Als je geen geluidsspeler hebt kun je bij Soundtrackcity een voorgeladen speler plus koptelefoon huren voor €10,00. Neem wel een legitimatie plus 50 euro borg mee. Pas na overleggen van je legitimatie krijg je een speler uitgeleend. De 50 euro krijg je na afloop terug als je de apparatuur weer inlevert.

Credits en over de makers

Regisseur: Peter Westenberg, beeldend kunstenaar/filmmaker
Componist: Martijn Tellinga, geluidskunstenaar

Met medewerking van: Ronald Boersen – viola

Stemmen: Mevrouw Dekker, Def P, Matthias Koole, John ter Beek, Mijnheer Humblet, Mijnheer van Atten, Carl van der Wouw, Karel Bos, Mira Kho, Ds. Bakker.
Achtergrondstemmen: Mevrouw Van Leeuwen, Mevrouw & Mijnheer van de Berg.

Met dank aan: Steim – studio
Plantenkennis: Ruud van Kempen
Documentatie: Peter Fraanje, Bouwend Nederland
Advies: Femke Snelting

Over de Makers

Peter Westenberg
Peter Westenberg (1968) is beeldend kunstenaar en filmmaker, woonachtig en werkzaam in Brussel. In zijn werk houdt hij zich bezig met openbare ruimte en sociale, stedelijke en virtuele netwerken.

Hij is kernlid van Constant, een Brusselse organisatie voor Kunst en Media dat werkzaam is op het gebied van netwerkcultuur, alternatieven voor auteursrecht in de context van het internet, (cyber)feminisme, en vrije software.

Zijn korte films, stadsinterventies en installaties worden vertoond op festivals (onder andere: NFF Utrecht, Argos Brussel, Viper Basel, VideoEx Zurich) in tentoonstellingen (onder andere: Z33 Hasselt, Witte de With Rotterdam) en in de openbare ruimte (opdrachten van onder andere: Ministerie van het Brussels gewest, provincie Limburg, Gemeente Vlaardingen, Jeugdtheater Bronks).

Hij schrijft artikelen en geeft lezingen en presentaties op het gebied van open source video, en alternatieve urbane artistieke praktijken.

constantvzw.org

Martijn Tellinga
Martijn Tellinga (1974) is een componist en geluidsartiest in nieuwe elektronische-akoestische muziek en de geluidskunst. In de afgelopen jaren is zijn werk te horen geweest op verschillende nationale en internationale festivals. Hij maakt ook soundtracks voor verschillende filmmakers en videoartiesten.

Zijn werk is een voortdurende reflectie op de basiselementen van geluidskunst en de interpretatie van haar uitingsvormen. Hij probeert een artistiek idioom te scheppen dat stoelt op het verkennen van de parameters van compositie en uitvoering als materiaal voor een autonome toepassing van geluid. Daarbij maakt hij gebruik van architectonische en ruimtelijke compositiemodellen.

Zijn werk krijgt vorm binnen een context van systematische procedures en intuïtieve creatie en volgt een proces van voortdurende heroverweging binnen formele en vaak technologische beperkingen.
In 1999 startte Martijn een platform voor elektronische-akoestische muziek, Stichting Mixer. Daarnaast is Martijn programmeur van het radiostation ‘De Concertzender’ en medecurator voor de wekelijkse concertserie DNK in Amsterdam.

www.martijntellinga.nl

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl
LadenBezig met bijwerken...