Wandeling

Vlieland

Sonic Fields Vlieland – Een luisterexpeditie op Vlieland

Met de vraag van Soundtrackcity wat het waddeneiland Vlieland kon bieden aan de oren, verkende Francisco López het eiland als een verborgen parel, een voor Nederland unieke plek waar je nog woeste, ongerepte natuur vindt. López neemt je mee naar het oerlandschap van Vlieland.

Met de originele opnames van omgevingsgeluiden op het eiland, zonder toevoeging van extra muziekinstrumenten, stemmen of andere geluiden, creëert López een nieuwe virtuele realiteit die je op zes verschillende locaties verspreid over het eiland kunt ervaren. Ga op pad met de Soundtrackcity app en een koptelefoon, te voet of op de fiets, van het dorp tot de Vliehors.

Zo haal je de wandeling binnen op je smartphone:

Haal de wandeling binnen voordat je naar Vlieland afreist! Zorg dat je met een vlot netwerk (WIFI) bent verbonden als je de wandeling binnen haalt. Download eerst de gratis Soundtrackcity app in de Appstore (iPhone) of in de playstore (android).
Staat de app op je telefoon, klik dan de wandeling SONIC FIELDS VLIELAND aan in de app en wacht tot deze helemaal is binnengehaald voordat je iets anders gaat doen met je phone (het downloadscherm niet verlaten).
Gelukt? Je bent klaar om naar Vlieland te vertrekken. Veel plezier!

undefined

Heb je geen koptelefoon of ‘oortjes’? Deze zijn speciaal voor de wandeling verkrijgbaar bij VVV Vlieland, Havenweg 10 (aan de Veerhaven).

Over de wandeling

HOE WERKT HET

Download de wandeling in de Soundtrackcity app. Startpunt van de wandeling is het Dievenpaadje achter de Vuurtoren. De compositie is onderverdeeld in zes ‘movements’ die alleen zijn te beluisteren op zes specifieke locaties op Vlieland. De Soundtrackcity app gidst je naar de locaties toe.
Heb je een locatie bereikt, zoek dan een comfortable plek zodat je kunt genieten van de compositie. Ga zitten of liggen en beleef de luistertrip van deze specifieke ‘movement’ in de vrije natuur. Naast aandachtig luisteren is een goede koptelefoon (niet de typische eenvoudige smartphone- oordopjes) zeer aanbevolen, omdat de compositie veel lage tonen, subtiel sonische materiaal, virtuele sonische ruimte en andere auditieve delicatessen bevat die je absoluut niet wilt missen!

ROUTE EN TIJDSDUUR

De route en loopafstanden tussen de verschillende locaties zijn aangegeven op een speciale kaart die verkrijgbaar is op ITGWO17. De meeste luisterlocaties zijn gemakkelijk bereikbaar, maar er is een ultieme ‘movement’ op de westpunt van het eiland, in de prachtige woeste Vliehors zone, een uitdaging voor avontuurlijke wandelaars/ luisteraars!

Je kunt er voor kiezen om alleen een aantal ‘movements’ te beluisteren. Je kunt het hele traject ook over meerdere dagen verdelen.
Je bent ook vrij om een andere route te kiezen dan op de kaart aangegeven. Sommige locaties zijn bereikbaar per fiets en je kunt ook de bus nemen naar het Posthuys om vandaaruit de locaties 5 en 6 te benaderen.

AANBEVOLEN ROUTE

Een hele dag wandelen en luisteren: Vanaf de Vuurtoren Oost-Vlieland, volg de route die in de kaart is aangegeven, helemaal naar het westelijke einde van het eiland. Op de terugweg kun je bij het Posthuys de bus nemen naar Oost-Vlieland (NB. Check vooraf de dienstregeling van de bus). In totaal is dit circa 7-8 uur wandelen (ca. 32 Km) plus 3 uur luisteren.
Als je vanaf het Posthuys terugwandelt, komen er ongeveer 2 uur (ca. 8 Km) bij over de weg langs de waddenkust van het eiland.

BELANGRIJK

let op: de Vliehors is ALLEEN TOEGANKELIJK IN HET WEEKEND.

VERKRIJGBAARHEID

De Soundtrackcity app is verkrijgbaar in de de App Store (Apple) en op Google Play (Android).

Je kunt gebruik maken van je eigen koptelefoon. Heb je zelf geen koptelefoon of ‘oortjes’? Deze zijn speciaal voor de wandeling verkrijgbaar bij VVV Vlieland, Havenweg 10 (aan de Veerhaven). Hier is ook een gedrukte kaart van de wandeling verkrijgbaar.

Credits

Sonic Fields Vlieland
is een audio compositie van geluidskunstenaar / componist Francisco López
Assistent: Barbara Ellison
Een productie van: Soundtrackcity in samenwerking met Into The Great Wide Open
Mede mogelijk gemaakt door:
AVRO Cultuurfonds en een anonieme gift

Soundtrackcity app: Roeland P. Landegent
vouwkaart: Michiel Uilen ontwerp

Met dank aan
Bojan Bajic, Podium Vlieland

Mail een vriend

Nodig een vriend uit om deze wandeling met je te lopen, door onderstaand formulier in te vullen.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl