27 november 2018

Terug naar boven

nieuwe website Urban Sound Lab

#UrbanSoundLab SoundtrackcitySoundtrackcity ontwikkelt momenteel een nieuw project met de bewoners van Amsterdam Zuid: Urban Sound Lab. Iedereen uit Zuid kan meedoen. Voor mensen met weinig tijd zijn er eenmalige activiteiten, voor mensen met meer tijd workshops en deelprojecten die je zelf leidt.

Insteek is om met andere oren naar je omgeving te luisteren. Zelfstandig of onder begeleiding van geluidsexperts ga je de buurt in, op zoek naar de geluiden die jouw leefomgeving typeren. Door middel van luisteroefeningen wordt je gehoor gesensibiliseerd. En als je wilt krijg je een eenvoudig opnameapparaatje mee naar huis om je persoonlijke geluidsomgeving op te nemen.

Wil je hier meer van weten, kijk dan eens op de website die we speciaal voor Urban Sound Lab hebben ingericht. Hier vind je ook een agenda met de activiteiten die op stapel staan.

31 mei 2018

Terug naar boven

Urban Sound Luister-lab

Soundtrackcity De Pijp #USLDatum: 21 & 28 juni 2018
Tijd: 18.30 – 20.30 uur
Locatie: ergens in De Pijp
Let op: Dit is een pilot evenement

Soundtrackcity ontwikkelt momenteel iets nieuws; Urban Sound Luister-Labs. Tijdens deze Urban Sound Luister-Labs leer je om met andere oren naar jouw omgeving te luisteren. In de eerste workshop ga je onder begeleiding van geluidsexperts op pad door de buurt, op zoek naar de geluiden die jouw leefomgeving typeren. Door middel van luisteroefeningen worden je oren gesensibiliseerd. Je krijgt een eenvoudig opnameapparaatje mee naar huis om je persoonlijke geluidsomgeving op te nemen.

In de tweede workshop ga je met je persoonlijke geluiden aan de slag. Samen met een schrijver schrijf je een korte tekst/ gedicht of lied naar aanleiding van je geluidservaringen. De verzamelde geluiden en verhalen zullen volgend seizoen worden gepresenteerd op een digitale geluidskaart en/of tijdens een Luisteravond in het nieuwe theater in de buurt, CC Amstel.

Er is ruimte voor 10 deelnemers. Meld je aan via info@soundtrackcity.nl

31 mei 2018

Terug naar boven

Op zoek naar verstilling in de stad

Soundtrackcity verstilling De Pijp OranjekerkDatum: 16 juni 2018
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Oranjekerk kapel,
Tweede van der Helststraat 1-3

Op zaterdag 16 juni organiseert Soundtrackcity een Open Inloop in de kapel van de Oranjekerk.
Met een routekaartje en een aantal vragen wordt je op pad gestuurd om individueel een luistertocht door de buurt te maken. Deze tocht staat in het teken van aandachtig luisteren, bezinning en verstilling. Wat hoor je? Wat valt je op? Kun je stilte ervaren in de drukke Pijp? Wij zijn benieuwd naar jouw luisterervaringen. Jouw ervaringen dragen bij aan het ontwikkelen van het nieuwe stadslab van Soundtrackcity; het Urban Sound Lab.

Tussen 14.00 en 16.30 uur kun je langs komen op deze bijzondere plek.

04 mei 2018

Terug naar boven

Live Radio Show ‘Gentrifriction, Het Geluid van Stedelijke Ontwrichting’


Zaterdag 19 mei presenteren Donia Jourabchi en Taufan ter Weel de resultaten van hun twaalf maanden onderzoek met buurtbewoners naar het geluid van Oud-West middels een live radio show in Leescafé Belcampo. De titel van de show is ‘Gentrifriction, Het Geluid van Stedelijke Ontwrichting’. Radiohost is Sanne Stevens. Een flink aantal bekende én minder bekende buurtbewoners zijn te gast en komen aan het woord.

Een satirische radio uitzending over de stormenderwijze ‘gentrificatie’ van Oud-West en de gevolgen voor buurt en bewoners op lange termijn. Een pluriform verhaal, in geluid en woord, over het buurtleven en herinneringen, over nieuwe trends op het gebied van geautomatiseerd flex-leven op afbetaling, en over keiharde uitsluiting – hoe het voelt om je leefomgeving, je thuis, je vrienden en bekenden uit de buurt te moeten verlaten.
Deze radio uitzending is een tussentijds resultaat van de intensieve geluidsverkenning van Oud-West in het kader van Sonic West.

Deze Live Radio Show is éénmalig, reserveer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Reserveren op: desk@soundtrackcity.nl

Zaterdag 19 mei, 19.30 tot 21:30 uur
Locatie: Leescafé Belcampo, OBA De Hallen Amsterdam
Live uitgezonden in de buurt
én op: DFM RTV INT – WWW.DFM.NU
Reserveren op: desk@soundtrackcity.nl

Meer informatie over Sonic West vindt je op sonicwest.soundtrackcity.nl

19 april 2018

Terug naar boven

Foto-expositie Geluid in Beeld

Soundtrackcity zet samen met de bewoners van Amsterdam-West alle buurtgeluiden op de kaart. Bij Sonic West gaat het niet alleen om de geluiden op zich, maar ook om: Waar in de buurt klinken welke geluiden? Hoe verbinden geluiden mensen met hun omgeving? Wat betekenen geluiden voor degene die ze hoort? En vooral: Wie hoort de geluiden? Iedereen luistert op een andere manier naar de buurt.

Fotograaf Michiel Landweerd en de ‘Sonic reporters’ van Soundtrackcity hebben een aantal bekende en minder bekende mensen uit Amsterdam West in geluid en beeld geportretteerd.

De fotoexpositie is vanaf zaterdag 21 April te zien in OBA De Hallen. Door koptelefoons die bij de foto’s hangen vertellen de bewoners wat ze hebben gehoord en welke betekenis de geluiden voor hen hebben. Maak kennis met Christina, Bert, Evo, Paul, Nenad & Aridan en Annelijn. Ze reflecteren op vragen als: ‘Van wie is deze stad?’ ‘Waardoor voel ik mij verbonden met mijn omgeving?’ of ‘Hoe wil ik dat mijn buurt klinkt in de toekomst?’

Opening
Zaterdag 21 april, 17.00 uur
OBA De Hallen, Amsterdam
Expositie gratis te bezoeken tijdens openingstijden
Nog tot 10 juni 2018

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl