30 maart 2017

Terug naar boven

Gratis buurtexpedities in de meivakantie in Amsterdam

buurtexpedities moccaDeze meivakantie organiseert Soundtrackcity weer een aantal buurtexpedities in samenwerking met Mocca. De buurtexpedities zijn geluidswandelingen voor ouders en kinderen, verspreid over Amsterdam. Net als in de afgelopen schoolvakanties zijn de expedities gratis. Alle wandelingen starten om 14:00 en worden begeleid door gidsen van Soundtrackcity.

Ontdek de verborgen verhalen van Amsterdam met geluidsspeler en koptelefoon. Luister naar bijzondere soundtracks, met verhalen van buurtbewoners, verrassende composities, omgevingsgeluiden en stadsverhalen.

Schrijf je snel in en geef aan met hoeveel ouders/kinderen je komt met het aanmeldingsformulier van Mocca. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving van Soundtrackcity.

zondag 23 april, 14.00 uur
Amsterdam Noord De meiden van De Meeuw
Meisjes uit de Vogelbuurt in Noord zijn de verslaggevers van hun eigen leven. Dromen, bespiegelingen en levenslessen volgen elkaar op terwijl ze je rondleiden door de buurt waar ze wonen. Het geluid van Evelien van den Broek zoomt in op heden en verleden van de buurt. Een docu-soundscape over een arbeiderswijk met geschiedenis – waar het leven niet altijd van een leien dakje gaat, maar waar de veerkracht enorm is.
Meld je aan

dinsdag 25 april, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plaatsen zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Meld je aan

zondag 30 april, 14.00 uur
Amsterdam West Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek
Eva, een meisje van 13, gidst je door Werkgebouw het Veem aan de van Diemenstraat en door de aangrenzende Zeeheldenbuurt. Kunstenaars uit het Veem, oude en nieuwe bewoners van de Zeeheldenbuurt, schippers, architecten, winkeliers en kinderen vertellen over dit markante stukje Amsterdam aan het IJ.
Meld je aan

woensdag 3 mei, 14.00 uur
Amsterdam Oost Einde van de Wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen gebouwd werden twintig jaar geleden. Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers en matrozenliederen.
Meld je aan

zondag 7 mei, 14.00 uur
Amsterdam Zuid Steenklank
Met Steenklank ga je door de P.L. Takbuurt in Amsterdam Zuid. Dit is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids door de buurt. Ze laat je haar favoriete plaatsen zien en bijzondere huizen met opvallende architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen van mensen uit de buurt van vroeger en nu.
Meld je aan

16 maart 2017

Terug naar boven

Luisterstation in Pakhuis De Zwijger

luisterstation SoundtrackcityVandaag is de laatste dag om het luisterstation te bezoeken dat we speciaal hebben laten maken voor de eerste aflevering van het Urban Stories Festival in Pakhuis De Zwijger.

Have a Seat, Have a Listen

Soundtrackcity presents ‘Have a seat, have a listen’. A listening station especially made for Urban Stories Festival. You’ll find the station at the entrance of Café De Zwijger. Through headphones, you listen to short stories and experiences from Amsterdammers at remote places in the city.
About a famous squat, the canals and a secret manhole (in English). Girls from the Vogelbuurt tell you all about their lives, dreams and hopes for the future (in Dutch). Or dive to the bottom of the river Amstel with Jerzy Gawronski, the city archaeologist (in Dutch)

Accumulated Materialization of Ideas

Soundtrackcity is inspired by the city and sees the city as an accumulated materialization of ideas. Ideas of planners, architects and urbanists, but also and maybe even more so, the ideas of inhabitants, visitors, ramblers and temporary passers-by.

Urban areas in transformation

Urban areas in transformation are of special interest to Soundtrackcity. An area that has recently changed or that is on the threshold of a coming change, such as a radical urban development project, has a field of tension that can be felt and can be made heard. The sound walks of Soundtrackcity add an invisible layer to the city.

11 maart 2017

Terug naar boven

Luisterbericht over Sonic West

In de De Hallen in Amsterdam werd dinsdag 7 maart Sonic West gepresenteerd. Doel van het project is niet alleen een collectie op te bouwen van de omgevingsgeluiden in een deel van de stad, maar ook om geluid als essentieel onderdeel van ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling op de kaart te zetten.

In het luisterbericht van Maartje Hermsen lees je iets meer over de achtergronden van het project, haar persoonlijke associaties daarbij en de concrete plannen zoals die op 7 maart werden gepresenteerd.

22 februari 2017

Terug naar boven

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Soundtrackcity

Bij Soundtrackcity is elke dag wat te doen

Soundtrackcity heeft ruimte in het team vrijwilligers. We breiden onze activiteiten uit en ontwikkelen nieuwe geluidsprojecten. We kunnen aktievelingen gebruiken voor het begeleiden van onze groepswandelingen, voor het maken van publiciteit, het begeleiden van workshops luisteren naar de stad en nog veel meer. Voor onze afwisselende werkzaamheden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons komen helpen op ons fijne kantoor in het Oostelijk Havengebied.

Kom er gezellig bij. Bel ons op 020 4199886

21 februari 2017

Terug naar boven

Walking Seminar in de Bijlmer over geluid als erfgoed


Michiel verzorgde in januari een Walking Seminar voor een groep gemotiveerde studenten MA Museology van de Reinwardt Academie.

De wandeling voerde door een interessant deel van de de Bijlmer met een roerige recente geschiedenis. Het onderwerp van de seminar was hoe je klinkend erfgoed in de publieke ruimte kunt inzetten. De identiteit van en plek wordt voor een niet onbelangrijk deel bepaald door hoe deze klinkt en heeft geklonken. Onderweg werden luisteroefeningen uitgevoerd om de studenten bewust te maken van het sonische aspect van de openbare ruimte. Dit beeldverslag is van Hester Dibbits.

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl