Studentenproject WdKA 2011-12

In het kader van Soundtrackcity Rotterdam heeft Arjanne Laan een studietraject over Soundwalking opgezet voor 20 Studenten Audiovisueel van de Willem de Kooning Academie (WDKA). De studenten hebben zich verdiept in de conceptuele kracht van het geluid, kregen een lezing van Justin Bennett over installaties en geluid; over kunststromingen binnen en buiten soundart, gingen geblindoekt wandelen door de stad en maakten tenslotte zelf 10 korte geluidswandelingen voor de Kop van Zuid.

Vrijdag 16 december zijn deze geluidswandelingen vanuit LantarenVenster gelopen en beluisterd door alle betrokkenen; studenten, docenten, gastdocenten en de mensen van Soundtrackcity.

Een jury bestaande uit Justin Bennett, Renate Zentschnig en Michiel Huijsman beoordeelde alle wandelingen uitgaande van twee criteria: Sluit het geluid aan op de route? en doet de geluidswandeling iets met je ervaring van het gebied? De jury had moeite met kiezen. Ze was zeer onder de indruk van het niveau en de hoeveelheid werk dat er verzet is om tot het resultaat te komen. Alle wandelingen zijn bijzonder en met veel aandacht gemaakt. Er zijn drie wandelingen die er uit springen.

De winnende wandelingen zijn woensdag 21 december 2011 bekend gemaakt:

 • 1e plaats: Verbuilding
  van Nathalie Everts en Lisa van der Drift
  Beluister een fragment:
  [audio:http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wp-content/uploads/Verbuilding-fragment.mp3|titles=Verbuilding fragment]
 • 2e plaats: 1927
  van Alwin Ritstier en David van Brakel
  Beluister een fragment:
  [audio:http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wp-content/uploads/1927-fragment.mp3|titles=1927 fragment]
 • 3e plaats: Kaleidoscoop
  van Edwin Stevens en Kevin Verbeek.
  Beluister een fragment:
  [audio:http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wp-content/uploads/Kaleidoscoop-fragment.mp3|titles=Kaleidoscoop fragment]

Elke wandeling duurt ongeveer 5 minuten. Download de wandelingen plus routekaartjes hier (ca. 25 Mb). Zet de soundtracks op je MP3-speler en wandel over de Kop van Zuid in de films van Nathalie Everts en Lisa van der Drift; Alwin Ritstier en David van Brakel en Edwin Stevens en Kevin Verbeek!

Soundtrackcity Amsterdam is een project van: Stichting Soundtrackcities
info@soundtrackcity.nl